Tuesday 16 November 2021

Kursus Asas Komunikasi Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) Tahap Bongsu Tahun 2021

Alhamdulillah, hari ini telah berakhir Kursus Asas Komunikasi untuk kedua-dua kumpulan A & B bagi semua PRS Tahap 2. Kursus ini telah diadakan pada 11/11/2021 (Khamis) untuk PRS yang hadir untuk sesi persekolahan bersemuka kumpulan A dan hari ini diadakan pula untuk PRS yang hadir untuk sesi persekolahan kumpulan B. 

Kursus ini diadakan bagi memenuhi salah satu syarat untuk penganugerahan sijil PRS Bongsu. Ia juga bertujuan untuk membina satu kumpulan murid yang mempunyai kemahiran asas untuk membantu dan membimbing serta menjadi kumpulan rakan sebaya yang positif. Melalui kursus ini juga, diharapkan ahli PRS berkeupayaan membantu guru bimbingan dan kaunseling dalam mengenalpasti rakan-rakan mereka yang memerlukan perkhidmatan kaunseling.

Berikut adalah gambar-gambar yang sempat dirakamkan ketika sesi kursus untuk PRS kumpulan A yang telah diadakan pada 11/11/2021 (Khamis).
Seterusnya merupakan gambar-gambar yang dirakamkan semasa sesi kursus pada hari ini,  16/11/2021 (Selasa)  untuk PRS kumpulan B.Semoga kursus ini dapat meningkatkan kemahiran komunikasi PRS bersama rakan-rakan dalam usaha menolong guru-guru serta orang-orang di sekeliling kehidupan mereka serta mampu meningkatkan lagi keyakinan diri untuk berkomunikasi di khalayak ramai. 

#PRS kita kan sahabat
#Bantu diri untuk bantu orang lain

No comments:

Post a Comment