Wednesday 23 June 2021

JOM KONGSI : Tangani Stres Dengan 10B

Assalamualaikum, selamat pagi... salam CeriaπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ Salam Inspirasi untuk semua warga SKTPP. Semoga semuanya sentiasa sihat, ceria dan bahagia bersama keluarga tercinta...πŸ’•πŸ’•πŸ’•.

TAHUKAH ANDA ??? Kajian psikologi mendapati bahawa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) secara langsung telah menimbulkan kesan emosi negatif terhadap individu. Justeru itu, setiap individu perlu mengambil langkah positif untuk mengekalkan kestabilan emosi dalam melalui fasa kehidupan norma baharu ini. Aspek penyesuaian diri memainkan peranan penting dalam menentukan kefungsiaan mental serta tingkah laku seseorang untuk menjaga kestabilan emosi bagi menjalani perubahan dalam aktiviti harian. 

Terdapat beberapa teknik psikologi yang dapat mambantu dalam mengatasi tekanan emosi individu serta mengekalkan kestabilan emosi. Bagi membantu warga SKTPP menangani isu tekanan ini, JOM... kami di UBK SKTPP kongsikan cara-cara Tangani Stres Dengan 10B.Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua. Selamat mencuba....πŸ’–

#Staysafe

#Staypositif

No comments:

Post a Comment