Thursday, 11 February 2021

Program Berani Cakap Untuk Pemimpin Pelajar

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pertama sekali jutaan terima kasih kepada AMPAC Training kerana sudi menjemput 10 orang pemimpin dari SKTPP bersama-sama dengan 220 pemimpin daripada 22  buah sekolah seluruh negeri menyertai program ini. Terima kasih juga diucapkan kepada Pn Hjh Rohaidah yang memberi sepenuh sokongan kepada anak-anak terpilih untuk bersama-sama dalam program yang penuh kelainan ini. Program ini dijalankan secara live melalui medium Streamyard.

Seramai 10 orang pemimpin daripada SKTPP yang terdiri dari 5 orang Pengawas Sekolah, 4 orang Pembimbing Rakan Sebaya dan seorang Pengawas Pusat Sumber Sekolah. Program bermula pukul 8.10 malam dan berakhir pada pukul 10.15 malam. Walaupun pada malam hari, namun pemimpin-pemimpin SKTPP ini tetap bersemangat sehingga ke akhir program. Menariknya, energi daripada Tuan Hj Badrul Sani atau Abg Badr diserap masuk ke dalam diri peserta sehingga mereka seolah-olah tidak mahu mengakhiri program pada malam ini.

Tahniah cikgu ucapkan kepada semua peserta dan cikgu harapkan segala ilmu yang dicurahkan pada malam ini digunakan sebaik mungkin sebagai persediaan untuk menjadi pemimpin yang hebat!!

Berikut momen-momen yang sempat dirakam semasa mengikuti live program Berani Cakap Untuk Pemimpin Pelajar. Semoga terinspirasi.

Itulah Tn Hj Badrul Sani atau Abang Badr

22 sekolah yang terlibat

Program ini dijalankan secara live menggunakan medium streamyard. 

Abang Badr bersama 2 orang lagi rakan yang membantu iaitu Abang Chepoy
dan Abang Luqman

Sebagai seorang pemimpin, komunikasi yang baik adalah sangat penting

Setiap anggota badan memainkan peranan dalam berkomunikasi 

Aksi Abang Badr sepanjang program berlangsung

Antara peserta yang terlibat pada malam ini :
Semoga ilmu pada malam ini dapat dimanfaatkan

No comments:

Post a Comment