Thursday 7 October 2021

Follow Your Dreams

IMPIAN memberi definisi sesuatu yang benar-benar kita inginkan. Suatu hasrat yang kita inginkan dan ingin kita raih. Impian adalah permulaan bagi cita-cita. Setiap orang mempunyai target dalam hidupnya untuk membahagiakan diri sendiri dan orang sekitarnya. Bagi mencapai apa yang diimpikan seseorang itu perlu bekerja keras dalam meraih apa yang diinginkan. Itulah impian.

Anak-anak sekalian, impian sebenarnya bermula dari hal yang kecil misalnya “suatu hari aku nak miliki sebuah basikal yang mahal” atau “aku ingin jadi seorang yang pintar”. Impian-impian yang kecil ini akan berkembang menjadi besar apabila seseorang itu berusaha atau bekerja keras. Dengan impian juga kamu akan lebih terdorong dengan sendirinya untuk lebih bersemangat dalam kehidupan.

Jika kamu ada impian.... teruskan untuk meneroka impian tersebut. Sebarang perkongsian boleh hubungi guru-guru bimbingan anda. Kami sedia mendengar dan membantu dalam merealisasikan impian anda. Baiklah, cikgu tinggalkan kamu dengan ayat motivasi supaya hidup berpaksikan impian....Follow Your Dreams...
Apabila tersedar bahawa kamu ada impian
Nikmati masa yang kamu ada untuk menerokainya
Bayangkan saja apa yang kamu mahukan
Ketahui bagaimana kamu memahami impian kamu dengan baik
Inilah masanya untuk berusaha
Walaupun kamu harus menghadapi banyak cabaran
Tabahkan diri..
Nantikan satu hari ada sinarnya di mana
Impian kamu benar-benar menjadi kenyataan
Percayalah pada diri sendiri bahawa KAMU BOLEH MELAKUKANNYA!


"Happiness is a state of mind"
We Care We Loveđź’“

#kiaskukenaldiriku
#staysafe
#staypositive

No comments:

Post a Comment