Friday 22 October 2021

Wahai Ibuku.. Wahai Ayahku.., Dengarlah Rintihan Anakmu

Salam sayang dan salam ukhwah dari Unit Bimbingan dan Kaunseling khas buat murid-murid yang dirindui serta warga SK Taman Putra Perdana. 

Wahai ibu.., wahai ayahku.., dengarlah rintihan anakmu... Kehidupan ini adalah satu persaingan. Persaingan yang sihat akan mencipta kebahagiaan dan membentuk peribadi yang baik. Kecemerlangan akan tercipta apabila pelajar biasa, daripada keluarga biasa, dengan kecerdasan biasa, belajar di sekolah biasa berusaha secara luar biasa. Untuk mendapat kejayaan besar, kita perlu korbankan banyak perkara kecil.

Mari kita sama-sama tonton video berikut untuk dapatkan maklumat selanjutnya. Seterusnya jom kita bermain dengan 'COMBATE'. Semoga bermanfaat.


Aktiviti permainan 'COMBATE' ini boleh membantu murid-murid untuk meningkatkan tenaga, produktiviti dan lebih fokus untuk belajar. Cara-cara hendak menjalankan aktiviti ini, murid-murid boleh print terlebih dahulu. Cari 'MULA', kemudian cuba cari jalan sehingga jumpa 'TAMAT'. Jika dah siap, snap dan send kepada whatsap cikgu Juli (0162969848) ATAU hantar kepada cikgu Juli di Bilik Bimbingan dan Kaunseling ketika sekolah di buka nanti.  Selamat mencuba. Terima kasih.

Aktiviti COMBATE

#kiaskukenaldiriku
#jpnselangor
#staysafe
#staypositive

No comments:

Post a Comment